Bestuur

 • Harry van Haaften

  Voorzitter

  Mijn naam is Harry van Haaften en ik woon sinds 1986 in Gorinchem. Ik ben samen met Agnes begonnen in een 3-kamer appartement aan de Kennelweg. De langste tijd woon ik inmiddels in Oost waar ook onze vier kinderen zijn opgegroeid. In 2020/2021 hebben we ook nog 8 maanden in de binnenstad gewoond. Leuk om binnen onze mooie stad weer op een andere plek te wonen. We hebben genoten van Buiten de Waterpoort, de stadswallen en natuurlijk de gezellige binnenstad met de markt, de open Grote kerk op zondag en op maandagochtend, enz.

  In het dagelijks leven geef ik leiding aan een IT-bedrijf dat bijdraagt aan softwareoplossingen voor bijvoorbeeld kanker research. Voor mijn werk ben ik betrokken bij projecten over de hele wereld. Om te wonen en te leven is Gorinchem een heerlijke stad met veel voorzieningen. Ik ben al jaren betrokken bij de ChristenUnie. Onze lokale vertegenwoordigers zetten zich in met oa als speerpunten 'Zorg en aandacht voor elkaar' en 'Aantrekkelijk en levendige stad'. Daar wil ik graag aan bijdragen!

 • Charlotte Scholtens

  Secretaris

  Gorinchem is een prachtige stad waar ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier woon. Voor mij is het belangrijk dat we samen zorgen dat Gorinchem niet alleen een plek is waar je fijn kunt wonen, maar dat je er ook kunt werken, leren, winkelen en recreëren. Een stad zonder mensen is slechts een verzameling gebouwen. Samen maken we van Gorinchem een thuis.

  De politiek heeft als taak goede keuzes te maken om het beste te zoeken voor Gorinchem. En niet alleen voor de eigen achterban, of een bepaalde groep, maar voor alle Gorcummers. 

  Ik zet me graag in, om achter de schermen, te werken aan een sterke partij, waar mensen elkaar weten te vinden en waar we samen ons inzetten voor een krachtig, prachtig en veilig Gorinchem. Doe je met ons mee?

  Twitter
 • Anne de Jong

  Anne de Jong, 66 jaar en sinds een paar maanden met pensioen. Ik woon elf jaar in de wijk Stalkaarsen. Ik ben actief lid binnen De Ontmoetingskerk in Gorinchem. Na vier jaar raadslid ben ik sinds 2018 fractieassistent van de ChristenunieSGP-fractie. Als politiek secretaris houd ik de lijntjes kort tussen bestuur en fractie.

  In de fractie houd ik me vooral bezig met onderwerpen binnen het sociaaldomein en met name jeugdzorg. Als bestuurslid houd ik het verkiezingsprogramma en het christelijk sociaal gedachtegoed op de agenda. Ik adviseer en stem af met de fractie. Het bestuur is als geheel verantwoordelijk voor het goed functioneren van de lokale Unie. Daar draag ik ook graag mijn steentje aan bij.

  Twitter
 • Dick Schouten

  Penningmeester

  Mijn naam is  Dick Schouten(65), getrouwd met Gerda en vader van twee dochters. Sinds 4 jaar woon in Gorinchem, in de binnenstad en dat met veel plezier. Inmiddels ben ik gestopt met werken. Tot twee jaar terug was ik leidinggevende bij de politie.

  Enkele jaren terug ben ik raadslid geweest voor de ChristenUnie in de gemeente Lopik. Ik vind het boeiend en interessant nu een plek te hebben in het bestuur van de partij. 

  De zorg voor elkaar, duurzaamheid en klimaat zijn voor mij wel heel belangrijke thema’s. Met elkaar staan we voor de taak om de juist keuzes te maken voor de bewoners in onze stad.