Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

De kandidaten die op 21 maart 2018 verkiesbaar zijn voor een plek in de gemeenteraad namens de ChristenUnie-SGP hebben hart voor de stad. Zij zijn actief betrokken bij een kerkelijke gemeente, zijn vrijwilliger of zetten zich in het bijzonder in om jongeren, of ouderen, vluchtelingen of mensen met een beperking bij te staan.

De ChristenUnie-SGP heeft een kandidatenlijst die een afspiegeling is van de groep mensen die onze partijen steunen. Zij staan allen voor geloven, durven en doen. Zij zullen de komende periode actief de standpunten zoals in het verkiezingsprogramma staan voor het voetlicht brengen.

Wij zijn overtuigd dat we goede ideeën hebben voor iedere inwoner van Gorinchem, zodat we samen van Gorinchem een thuis maken. Een stad met een menselijke maat waar korte lijnen en goede verbindingen centraal staan.

 • Marjo Molengraaf

  Ik ben 57 jaar jong, getrouwd met Hans, moeder van vier kinderen en oma van drie kleinkinderen. Ik werk als ambulant begeleider bij Syndion.

  In 1983 ben ik in Gorinchem komen wonen en ik voelde me er gelijk thuis: een gezellige oude stad waar veel te doen is en een mooie omgeving om in te fietsen en te wandelen. De ChristenUnie past naadloos bij mij: sociaal betrokken, groen en met vaste overtuiging.

  Twitter
 • Frank Barth

  Ik ben getrouwd met Janneke en we hebben vijf kinderen: een zoon en vier dochters. Ik ben 44 jaar en werk als Manager Information Management bij de grootste auto-onderdelendistributeur van Europa.

  Janneke en ik zijn in 2000 getrouwd en in Gorinchem gaan wonen. Wij houden van Gorinchem: een fraaie vestingstad aan de Merwede met een mooie historische binnenstad. Ik wil mij graag inzetten om Gorinchem mooi en prettig leefbaar te houden en nog aantrekkelijker te maken! Voor Gorcumers en de regio.

 • Anne de Jong

  Ik ben 62 jaar en getrouwd met Jikky. Zij is momenteel predikant in Wormerveer en Beverwijk. We hebben vier zoons en één dochter, allemaal getrouwd en variërend in de leeftijd van 38 tot 28 jaar en zes kleindochters.

  Ik werk als manager Huisartsenposten in Nijmegen. Vier jaar geleden ben ik in de gemeenteraad van Gorinchem gekozen. Ik zet me vooral in op het gebied van Zorg en Sociaal Domein. Als christen wil ik dat iedereen in Gorinchem de zorg kan krijgen die nodig is, dat iedereen kan meedoen. Meedoen zonder drempels.

  Twitter
 • Leen van Hoorne

  Ik ben een geboren en getogen Gorcumer, 52 en getrouwd met Marijke. Samen mogen we voor onze negen kinderen zorgen.

  We zijn werkzaam op onze boerderij waar we de vierde generatie zijn. Uit betrokkenheid met ons mooie stadje zet ik mij graag in voor de christelijke politiek.

 • Albert-Jan Oevering

  Ik woon in de Gildenwijk, ben getrouwd en we hebben drie kinderen.

  Ik ben werkzaam in buurgemeenten als beleidsmedewerker water. Daardoor heb ik ruime ervaring in de lokale overheid.

  Twitter
 • Charlotte Scholtens

  Ik ben 48 jaar, getrouwd met Freek en moeder van een dochter en twee zoons. In 1993 komen wonen in de Dr. van Stratenflat en daarna via de Lingewijk en Wijdschild naar een huis in Oost. Gorinchem is een stad met een dorpsgevoel.

  Je kent elkaar van de zwemles, kerk, of uit de buurt. Overal zie je mensen met elkaar in gesprek. En dat is prachtig! Mensen maken van de stad een thuis. Vrijwilligers en mensen die zich inzetten voor een ander zijn van onschatbare waarde. Ik wil bouwen aan vertrouwen en samen werken aan een stad waar iedereen zich thuis voelt.

  Twitter
 • Tony van der Zalm

  Sinds 1999 ben ik getrouwd met Marianne, samen hebben we twee kinderen die op de basisschool zitten. Veilige fietspaden en routes zonder hobbels vinden wij erg belangrijk!

  Wij wonen in de Lingewijk. Een leuke buurt waar we elkaar helpen. Ik werk als softwaretester en documentatiespecialist bij Bever software in Kesteren. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn vrouw.

  Ik houd van ons rivierenlandschap en draag daar mijn steentje aan bij door het opruimen van zwerfafval. Daarnaast houden we de speelplaats in de buurt schoon. Bijbelse waarden en normen zijn goed voor iedereen! Dat willen wij ook laten zien in wat wij doen.

 • Hans Freije

  Echtgenoot van Hilda en vader van Arjan, Nienke en Thekla. We zijn een sportief gezin (hardlopen, Curves, korfbal). Ik verdien mijn boterham als wethouder van onze mooie stad.

  Ik ben in 1989, na wat omzwervingen in Gorinchem neergestreken en heb de stad en zijn groene omgeving zeer leren waarderen. Dit is mijn ‘thuis’. Ik vind het leuk om gasten te ontvangen die altijd weer verrast zijn door het veelzijdige karakter van Gorinchem.

  Twitter
 • Anselm Krol

  Sinds mijn vroege jeugd woon ik in Gorinchem. Wat ben ik verknocht aan onze prachtige stad! Opgegroeid in de voormalige Indische buurt (west 2), later verhuisd naar Oost en nu woon ik al weer 18 jaar met mijn gezin in de fantastische Haarwijk!

  Als hobby-imker en enthousiast hardloper ben ik verbonden met de natuur in en rond onze stad. Ik maak mij hard voor een betere verkeerscirculatie, fietsveiligheid en luchtkwaliteit en ik wil zwerfvuil en verpaupering tegengaan.

  Ik ben manager bij een zorginstelling in de regio Zuidwest Nederland. Met overtuiging steun ik de inzet van ChristenUnie-SGP om vanuit christelijke waarden verantwoordelijkheid te nemen voor Gorinchem!

 • Cees van ‘t Hof

  Reeds 50 jaar inwoner van de mooie stad Gorinchem.

  Vader van drie kinderen en negen kleinkinderen. Werkzaam als vertegenwoordiger bij een natuursteenbedrijf in Leerdam.

 • Jan Hamstra

  Ik ben Jan Hamstra, getrouwd, vader van vier kinderen en ondernemer. Geboren Gorcumer en oud-gemeenteraadslid. 

  Onze stad is mooi, centraal gelegen en heeft veel te bieden. Dat komt en gaat niet vanzelf, Gorinchem moet doorpakken: Zo duurzaam mogelijke mobiliteit vraagt om aan elkaar geknoopte OV-verbindingen, weg, spoor en water gecombineerd met een grote P+R aan de rand van de stad. Dit is goed voor ondernemen, duurzaamheid, bereikbaarheid en maakt de stad aantrekkelijk.  

 • Aleid Stienstra

  Ik ben getrouwd met Roelof en we hebben vier kinderen. Twee van hen studeren en twee zitten op de middelbare school. Ik werk als docent Nederlands op het Altena College in Sleeuwijk en houd van tennis en muziek.

  Sinds 1996 wonen we in Gorinchem. In dit mooie vestingstadje zijn onze kinderen opgegroeid. Ik hou van het prachtige rivierenlandschap en wil me graag inzetten om Gorinchem mooi en veilig te houden. Ik hoop dat steeds meer mensen net als ik mogen genieten van de rijke historie van Gorinchem.

 • Matthijs Smit

  Ik ben Matthijs Smit, 33 jaar oud, getrouwd met Joanne en trotse vader van twee dochters van drie en vijf jaar. In het dagelijkse leven werk ik als maintenance manager / vliegtuigmonteur op Breda International Airport onder de rook van Etten-Leur.

  Ik vind het mijn taak om me dienstbaar als christen op te stellen en actief te participeren in de samenleving. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat iedereen optimaal kan wonen en leven in onze stad! 

 • Christiaan Streefkerk

  Ik ben 41 jaar en woon sinds begin 2017 in Gorinchem, samen met mijn vrouw Aline (40), Nienke (15), Marte (13), Tieme (11) en pleegzoon Glenn (10).

  Ik ben grafisch ontwerper en geef leiding aan BOS Reclame, een klein bureau voor creatieve communicatie, in een van de mooiste pandjes van onze prachtige binnenstad. Daarnaast zet ik mijn creativiteit graag in voor de mensen en organisaties om me heen. Ik maak me sterk voor ondernemen en duurzaamheid.

 • Ivo van Willigen

  Ik ben Ivo van Willigen, 39 jaar, getrouwd met Tamara en de beretrotse vader van onze zoon. Ik ben werkzaam als senior digital designer bij Schuttelaar & Partners in Den Haag. Hét communicatie- en adviesbureau voor een gezonde en duurzame wereld.

  Sinds 2004 wonen wij met veel plezier in Gorinchem. Een prachtige stad waar ik mij thuis voel! Eerst in de Gildewijk, daarna in de binnenstad en nu in Hoog-Dalem.

  Ik wil met veel enthousiasme inzetten voor een bereikbaar Gorinchem met een randweg, snelle en veilige fietsverbindingen en een groene stad waar iedereen zich thuis voelt.

 • Jan Averesch

  Ik ben 45 jaar en getrouwd met Diana. Onze zoon volgt een master bedrijfskunde, onze dochter werkt parttime bij de Plus en de jongste twee jongens zitten op de Gomarus.

  Ik ben op diezelfde school teamleider bovenbouw havo/vwo en geef geschiedenis. Hobby’s zijn lezen, klussen en windsurfen. We wonen sinds ons huwelijk (1996) in Gorinchem. Ik gooi wel eens een balletje op over ander werk en verhuizen, maar dit stuit in ons gezin op veel verzet. We zijn vergroeid met en verknocht aan Gorinchem. Een prachtige stad met een sterke regiofunctie en een mooie geschiedenis die zichtbaar moet blijven in onze binnenstad. 

 • Peter Snoek

  Ik woon in Gorinchem, ben getrouwd met Nicole en we hebben drie kinderen. Onze oudste dochter begint in september op het hbo, onze middelste dochter zit op Lyceum De Hoven en onze jongste zoon zit op de Rotonde.

  Ik werk drie dagen als docent bij de ICT-opleidingen van Da Vinci College en twee dagen bij de ICT Associate Degree van HBO Drechtsteden. Ik ben betrokken bij gemeente ’De Bron’ in de Lingewijk en kom in verschillende kerken als spreker of met onze christelijke band TRIBE. Ik vind Gorinchem een mooie stad waar ik me thuis voel. Gorinchem: een mooie stad om te wonen, leren en werken. 

 • Agnes van Haaften

  51 jaar en ondernemer in de culturele sector. Al 32 jaar woon ik in Gorinchem met mijn man Harry. Onze vier kinderen zijn hier geboren en opgegroeid.

  Ik geniet van de historische binnenstad, de wallen en de uiterwaarden. Gorinchem is uniek. In een mooi Gorinchem moet aandacht zijn voor het collectief en het individu. In een Mooi Gorinchem ontstaan duurzame initiatieven, krijgen lokale ondernemers support en bedrijven ruimte om te innoveren.

  Het culturele leven bloeit. Mensen in de knel krijgen hulp en aandacht. Er is respect voor elkaars overtuigingen en afkomst. Dus handen uit de mouwen, nuchterheid en een warm hart. 

 • Jan Visser

  Geboren in Gorinchem en al 58 jaar een tevreden inwoner van onze mooie en historische stad. Ik ben getrouwd met Joke en we hebben zes kinderen en vier kleinkinderen. Drie kinderen wonen thuis, een studeert en een werkt. Onze oudste woont vanwege een beperking bij ons thuis.

  Ik wil me sterk maken voor een stad die duurzaamheid en verantwoord ondernemen stimuleert en zorg draagt voor de zwakkeren in onze samenleving. Ook dient de mobiliteit concreet aangepakt te worden, zodat iedereen kan genieten van Gorinchem en we bereikbaar blijven.

 • Niek van Dulst

  Ik ben 64 jaar, getrouwd met Annelies, parttime conciërge en huisman.

  We hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Bij de ChristenUnie voel ik mij thuis, omdat we vanuit ons geloof onze stad dienen.

 • Annemieke Henke

  Ik ben 35 jaar en trotse moeder van twee enthousiaste dochters van 11 en 8 jaar. In het dagelijks leven ben ik Operationeel manager bij Eyelove Brillen, daarnaast studeer ik.

  Ik zet me graag in als vrijwilliger, omdat het belangrijk is dat we omzien naar anderen in de maatschappij. Ik woon met veel plezier in Gorinchem, binnenkort in de prachtige binnenstad! 

  Twitter
 • Gerrit Lolkema

  Ik ben getrouwd met Sjoeke en we hebben drie volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Ik ben werkzaam als zelfstandig predikant, die een aantal kerken ondersteunt.

  Sinds 2015 wonen we in Gorinchem. Een mooie vestingstad met een rijke historie. Vanaf het eerste moment ben ik betrokken bij het verenigingsleven in de stad. Ik wil me graag inzetten om de inwoners van Gorinchem, met alle culturele, religieuze of etnische verschillen, een veilige woon- en leefomgeving te bieden.

  Twitter
 • Andrew Eijgenraam

  Ik ben 42 jaar en getrouwd met Carien. We hebben vier kinderen in de leeftijd van 9-16 jaar. Ik woon met veel plezier in de Haarwijk, als vrijwilliger in Leefgemeenschap Zilt.

  De afgelopen jaren heb ik gewerkt bij The Mall jongerenwerk. Daar heb ik mij ingezet voor het welzijn van jongeren en voor het verbinden van allerlei maatschappelijke organisaties rondom jongeren in Gorinchem. Momenteel werk ik als afdelingsmanager bij De Hoop ggz in Dordrecht.

  Twitter
 • Thimo Kooiman

  Ik ben getrouwd met Dorine en vader van 4 kinderen tussen de 14 en 22: drie studenten en een scholier. Ik ben ondernemer.

  Als businesscoach, teamcoach en procesbegeleider begeleid ik anderen in hun groei- en veranderprocessen. Versterken, ontwikkelen, ontwarren en verhelderen vormen daarin voor mij de basis van mijn inzet.

  Sinds 1994 wonen we in Gorinchem. Voor mij een parel tussen de rivieren, centraal in het land, een prachtig stadje met dorpse allure. In alle opzichten een plaats met sterke verbindingen. Voor die verbindingen sta ik en ga ik, zodat we samen trots op Gorinchem kunnen zijn en blijven.

  Twitter
 • Arie van Hoven

  Mijn naam is Arie van Hoven. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen en zeven kleinkinderen. We zijn kerkelijk betrokken bij de Rafaël gemeente Giessenlanden.

  Ik heb gewerkt bij een vrijwilligersorganisatie die zich richt op duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

  In Gorinchem ben ik betrokken bij Youth for Christ, de Voedselbank en het seniorencafé. Ik maak me sterk voor goede verbindingen en wil graag de eenzaamheid van mensen bestrijden.