Ontwikkelingen Van der Valk complex Gorinchem Oost

van_der_valk_logo08 februari 2016

Er is in de kranten van afgelopen weken het één en ander gepubliceerd over de plannen voor een ‘Van der Valk-complex in Gorinchem Oost . In de vorige raadsperiode is, onder de PvdA coalitie, het plan voor een hotel annex casino/amusino door de raad gekomen.

Wij hebben van het begin af aan, samen met SP en GroenLinks, daar afstand van genomen. Het enige besluit, dat de raad nu nog moet nemen, is een bestemmingsplanwijziging om het hele plan mogelijk te maken. Mocht de raad deze wijziging blokkeren, riskeert de gemeente een schadeclaim, die flink kan oplopen. Ondertussen wordt steeds meer duidelijk over hoe het er precies uit gaat zien: naast een hotel en veredelde speelautomatenhal (amusino) is het de bedoeling een aantal bioscoopzalen en vergader/congreszalen te ontwikkelen.

Onze fractie blijft echter bij het principiële standpunt, dat een ‘gokhal’ zeer ongewenst is, vanwege de negatieve maatschappelijke gevolgen van gokken en gokverslaving. Wij vinden, dat het de wereld op z’n kop is, als de overheid aan de ene kant hulpverlening aan verslaafden financiert en aan de andere kant het verslaafd raken niet aanpakt. Onze voorkeur zou uitgaan naar een complex waarin wel hotel, vergader en congres faciliteiten opgenomen zijn, met daarbij mogelijkheden voor bijvoorbeeld bioscoopzalen, maar waar een andere vorm van leisure (ontspanning) toegevoegd zou worden.

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari