ChristenUnie/SGP en GroenLinks openen vuurwerkmeldpunt

Vuurwerk+Gorinchem.jpg15 december 2018

Op zaterdag 15 december 2018 lanceren ChristenUnie, SGP en GroenLinks in Gorinchem een Gorinchems vuurwerkmeldpunt. Met dit meldpunt willen de partijen in beeld brengen hoeveel overlast er door Gorinchemmers ervaren wordt van vuurwerk tijdens de jaarwisseling.

Jaarlijks draait het feest van de jaarwisseling voor veel mensen uit op een vervelende ervaring. Mensen hebben overlast van de harde knallen, schade aan eigendommen, gezondheidsproblemen, bange of gewonde (huis)dieren en zelfs lichamelijk letsel bij mensen. 

ChristenUnie, SGP en GroenLinks in Gorinchem maken zich hier zorgen om. “Wij zijn aan het onderzoeken op wat voor manier Oud&Nieuw voor iedereen een feest kan zijn,” vertelt Marjo Molengraaf (Fractievoorzitter ChristenUnie/SGP), “om ons daarop goed voor te bereiden, willen we graag weten of en hoeveel overlast men in Gorinchem van vuurwerk ervaart.”

Nu er door de landelijke overheid vooral gewezen wordt naar de gemeentes om maatregelen rondom vuurwerkoverlast te nemen, willen de Gorinchemse fracties die handschoen oppakken en er werk van maken. 

Daarom hebben de fracties een vuurwerkmeldpunt 2018/2019 geopend. Op deze site kunnen Gorinchemmers, indien gewenst anoniem, hun overlast melden. Er wordt wel gevraagd aan te geven in welke buurt van Gorinchem men woont. “We denken ook na over vuurwerkvrije zones,” legt Rutger van Breemen (fractievoorzitter GroenLinks) uit, “Daarvoor is het belangrijk om te zien of er in bepaalde buurten of wijken heel veel of juist helemaal geen overlast ervaren wordt door mensen.” 

Begin 2019 zullen de uitkomsten van het vuurwerkmeldpunt verzameld worden en zullen de fracties deze natuurlijk delen met de rest van de gemeenteraad en de stad. Daarnaast zullen zij op basis van de reacties die binnenkomen via het meldpunt met voorstellen in de gemeenteraad komen om van de jaarwisseling een feest voor iedereen te maken.

Het Gorinchemse vuurwerkmeldpunt is te vinden op: www.meldpuntvuurwerkgorinchem.com


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Marjo Molengraaf (ChristenUnie/SGP), 06-49034265 m.molengraaf@gorinchem.nl, of Rutger van Breemen (GroenLinks), 06-28192951, r.v.breemen@gorinchem.nl

« Terug