Impressie scholierendebat

scholierendebat07 maart 2018

Dinsdagavond 6 maart werd voor het tweede jaar op rij het Gorinchems scholierendebat gehouden. ChristenUnie-SGP was aanwezig om het debat mee te maken. In de Gorinchemse Bibliotheek gingen teams van het Lyceum Oudehoven, Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum de strijd met elkaar aan.

De debatvorm die werd gebruikt was de ‘Lagerhuis-vorm’: De teams gingen 10 minuten lang met elkaar in discussie en konden hun argumenten zo telkens aanvullen en verdedigen. Stellingen als: “De kiesgerechtigde leeftijd moet naar 16 jaar” maakten de tongen flink los en er werd vol vuur gedebatteerd.

Aan enthousiasme was geen gebrek, de scholieren discussieerden vol overgave over wat het beste zou zijn voor onze stad. Interessant om te zien was dat jongeren de jury overtuigden met persoonlijke ervaringen in en rond Gorinchem. Zo kwamen termen langs als ‘de prachtige binnenstad’ en ‘de wietlucht als ik mijn raam open zet’.

De hoofdprijs was plaatsing voor een nieuw debat op het lijsttrekkersdebat van volgende week dinsdag 13 maart in Theater De Vijf Zinnen. Het Lyceum Oudehoven en het Fortes Lyceum zijn beide geplaatst voor deze avond.

    

« Terug

Reacties op 'Impressie scholierendebat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.