Werkbezoek - Dress for Succes Gorinchem

dress4succes08 maart 2018

Dinsdag 6 maart ben ik een kijkje gaan nemen in het pand aan de Bornsteeg waar Dress for Succes voorlopig nog haar ‘winkel’ heeft. Als je ervoor staat, lijkt het een klein boetiekje, maar eenmaal binnen blijkt dat niet het geval: een behoorlijke ruimte, vol met rekken kleding, netjes en fris uitgestald, is het domein van deze vrijwilligersorganisatie.

Het concept is komen overwaaien uit Amerika, vertelt coördinator Wilma Hamstra, maar inmiddels is het in veel landen over de hele wereld geland en dus ook in ons land. Gorinchem is 1 van de 10 Dress for Succes-winkels en gelijk ook de enige onder de lijn Rotterdam-Utrecht. Er komen dus niet allen mensen uit Gorinchem en omstreken, maar ook veel uit het zuiden van Nederland.

Het idee is eigenlijk simpel: je krijgt geen tweede kans op een goede eerste indruk. Daarom kunnen cliënten van Avres, die gaan solliciteren, zich in een mooie outfit hullen, alles erop en eraan, om zo’n gesprek in te gaan. Bij de sollicitatietrainingen van Avres is Dress for Succes een vast onderdeel. Maar ook als iemand gaat solliciteren voor vrijwilligerswerk, kan hij of zij bij Dress terecht. Klanten van de voedselbank mogen 2 keer in het jaar iets nieuws uitzoeken. Want deels krijgt Dress de kleding van particulieren, maar een deel is ook nieuw: gedoneerde restpartijen van topmerken.

  

Hamstra sprak de wens uit nog veel meer mensen in een mooi pak of ensemble te mogen steken: ”Alles wat we binnenkrijgen is bedoeld om gebruikt te worden, niet om hier te blijven hangen”. Jaarlijks worden zo’n 150 mensen geholpen van wie 45% inderdaad een baan krijgt. Een mooi resultaat dus.

Toch is Hamstra nog niet tevreden: ”we willen ons bereik nog groter maken, door mensen via bijvoorbeeld de Voedselbank 2 keer per jaar een outfit te geven, mensen die in de schuldhulpverlening zitten en ga zo maar door”.

Vandaar dat er veel gedaan wordt aan bekendmaking: via geholpen en tevreden mensen, maar ook via organisaties en bedrijven. Dat is een kwestie van een lange adem, maar Dress for Succes wordt wel steeds bekender. En wat de ChristenUnie-SGP betreft, is dat een hele goede zaak. In Gorinchem zijn alle medewerkers overigens vrijwilligers: er wordt op dit moment hard gezocht naar een nieuwe voorzitter...

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek - Dress for Succes Gorinchem'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.