Werkbezoek Repaircafé Gorinchem

DSCN912503 maart 2018

Op elke eerste zaterdag van de maand zijn de vrijwilligers van het Repaircafé Gorinchem te vinden in de Rozenobel. Vandaag, zaterdag 3 maart dus een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen.

Om te voorkomen dat spullen die nog gerepareerd kunnen worden in de vuilnisbak belanden, kunnen ze tegen een vrijwillige gift en evt.de kosten van onderdelen, gerepareerd worden. Het initiatief is ooit in Amsterdam ontstaan, maar draait nu ook al 4 jaar in Gorinchem, vertelt vrijwilliger Onno Burmania.

Niet alleen elektrische spullen, maar ook fietsen worden gerepareerd en zo een tweede of derde leven gegeven. De samenwerking met Poort 6 is uitstekend en ook zijn er altijd genoeg vrijwilligers om te helpen, ook een bakje koffie of thee is voorhanden.

Burmania vertelt, dat er al vele Repaircafés in Nederland zijn en zelfs wereldwijd! Als ChristenUnie-SGP vinden wij dit een heel goed initiatief. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op: https://repaircafe.org/bezoeken/ of u komt gewoon de eerste zaterdag van april even langs in de Rozenobel.

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek Repaircafé Gorinchem'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.