Werkbezoek Caribabad

caribabad01 februari 2018

Zwemvaardigheid is opnieuw een speerpunt in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP. Uit de cijfers blijkt, dat er sinds het afschaffen van het schoolzwemmen in de afgelopen jaren steeds meer kinderen in groep 7 nog geen diploma hebben. Dat is precies waar wij voor gewaarschuwd hebben.

Wij zijn daarom in overleg met het Caribabad hoe het beste kan worden gezorgd dat kinderen, maar ook volwassenen (denk aan de vluchtelingen en statushouders) zwemvaardig worden.

Afgelopen woensdag spraken we Arnoud van Heumen, die ons vertelde welke inspanningen het zwembad heeft gedaan om in te spelen op de behoefte en steeds te innoveren. Duidelijk is, dat we met stichting Leergeld, de scholen en de gemeente, de handen ineen moeten slaan om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Naast het veiligheidsaspect is zwemmen ook een hele goede manier om fit te blijven voor jong en oud. Een aparte plek hebben de leerlingen van het speciaal onderwijs, waarvan er nog een aantal groepen wel schoolzwemmen krijgen: Arnoud van Heumen benadrukt het belang van 'natte gymnastiek' voor juist deze doelgroep en wil daar ook de komende jaren graag aan mee blijven werken.

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek Caribabad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.