Werkbezoek aan het Gehandicaptenplatform Gorinchem

new31 januari 2018

Dinsdag 30 januari mochten we zelf beleven wat het is om met een beperking je in Gorinchem te bewegen. Emmy den Heyer en Erica van Breugel waren bereid ons te begeleiden: we mochten met een rolstoel en met een speciale bril en blindenstok van het stadhuis naar het station en terug. Een klein stukje maar o zo vermoeiend en ingewikkeld als je een beperking hebt.


Onderweg werden we gewezen op obstakels, onlogische aanleg van geleide lijnen of zelf het ontbreken van stukken daarin. Goed en leerzaam om zo zelf eens mee te maken hoe dat is. Vanuit het gehandicapten- platform wordt al jaren meegedacht over de inrichting van de stad om zo mensen met een beperking echt mee te laten doen, maar duidelijk werd dat dit nog niet altijd en overal is meegenomen.

Van belang is om bij elke ontwikkeling in de stad, al is die nog zo klein( het vervangen van de bestrating, verplaatsen van haltes of straatmeubilair bijvoorbeeld) vooraf goed te inventariseren wat er nodig is om het ook geschikt te maken voor mensen met een beperking en hen daar zelf ook bij te betrekken.

Want ons werd al heel snel duidelijk: zij zijn de echte experts!

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek aan het Gehandicaptenplatform Gorinchem'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.